WhatsApp icon Contact
ONTAPE

Ontgrendel je Droombaan: Insider Tips van een Recruiter voor het Perfecte CV

Als je samenwerkt met een wervingsbureau om nieuwe baankansen te vinden, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je kansen op succes te vergroten, je cv op de juiste manier opmaken. Wervingsbureaus zijn vaak de eerste poortwachters in het wervingsproces en ze ontvangen een groot aantal cv’s. Om op te vallen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je cv duidelijk en gemakkelijk leesbaar is. Hier zijn enkele tips over hoe je je cv op de juiste manier kunt opmaken wanneer je samenwerkt met een wervingsbureau.

Houd het beknopt:

Je cv moet maximaal twee pagina’s beslaan. Wees beknopt in wat je schrijft en maak gebruik van opsommingstekens om je ervaring en prestaties te benadrukken.

Gebruik een goed gestructureerd formaat:

Gebruik een standaard formaat voor je cv en zorg ervoor dat de informatie logisch en gemakkelijk leesbaar wordt gepresenteerd. Gebruik een duidelijk en leesbaar lettertype door het hele document.

Gebruik een professionele kop:

Zorg ervoor dat je naam, contactgegevens en professionele sociale media-handvatten (zoals LinkedIn) gemakkelijk zichtbaar zijn bovenaan je cv.

Kwantificeer je prestaties:

Gebruik bij het vermelden van je ervaring en prestaties cijfers en percentages om de impact te kwantificeren. Dit zal je ervaring tastbaarder maken voor de recruiter.

Benadruk relevante ervaring:

Pas je cv aan op de functie waarvoor je solliciteert en benadruk de ervaring die het meest relevant is voor de positie.

Vermijd het gebruik van afbeeldingen:

Hoewel afbeeldingen visueel aantrekkelijk kunnen zijn, zijn ze mogelijk niet geschikt voor Applicant Tracking Systemen (ATS). Grafische elementen kunnen vervormd worden weergegeven of niet correct worden gelezen door de software die recruiters gebruiken om cv’s in eerste instantie te scannen.

Controleer je cv op fouten:

Een onprofessioneel ogend cv met spelfouten en grammaticale fouten kan een slechte eerste indruk maken op recruiters.

Kortom, door je cv op de juiste manier op te maken, kun je een grote impact hebben op je kansen om opgemerkt te worden door wervingsbureaus. Met een beknopt, duidelijk en gemakkelijk leesbaar cv kun je je kansen vergroten om de eerste selectieprocedure succesvol te doorlopen en verder te gaan in het sollicitatieproces. Veel succes met je zoektocht naar een baan!