WhatsApp icon Contact
ONTAPE

Hoe u een Personal Assistant inhuurt: Het handboek.

Ben je een overweldigde professional of leidinggevende? Worstel je constant om tijd te vinden voor al je afspraken, telefoontjes, deadlines en taken? Het is geen geheim dat het managen van een succesvolle carrière overweldigend kan zijn, maar je hoeft niet te blijven watertrappen. Een van de beste manieren om uw dagelijkse leven minder chaotisch te maken, is door een Personal Assistant in te huren - iemand die u met expertise en efficiëntie helpt de last te dragen.

Wat doet een Personal Assistant

Een Personal Assistant is een professional die een persoon helpt met zijn dagelijkse behoeften. Denk hierbij aan boekhouding, boodschappen doen, agendabeheer, reisplannen maken, administratieve taken afhandelen, telefoontjes beantwoorden, e-mails beantwoorden en meer. Het is ook belangrijk op te merken dat als u een baan krijgt als assistent van iemand in het senior management bij een bedrijf, uw functie waarschijnlijk uitvoerend assistent zal zijn. Veel van dezelfde verantwoordelijkheden zijn van toepassing op zowel Personal Assistants als Executive Assistants. Personal Assistants werken echter meestal voor eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers.

Hoeveel kost het om een Personal Assistant in te huren?

De kosten voor het inhuren van een Personal Assistant variëren op basis van het type vereiste services. Over het algemeen variëren de salarissen voor Personal Assistants van 30.000 tot 90.000 euro, afhankelijk van ervaring en locatie. Net als bij elk ander type service, is het essentieel om rond te kijken en de kosten te vergelijken voordat u een overeenkomst aangaat. Onthoud dat de onschatbare hulp van uw assistent bij het stroomlijnen van persoonlijke en professionele taken veel groter kan zijn dan de kosten van het inhuren ervan.

Hoe huur je een Personal Assistant in?

Het inhuren van een fulltime of parttime Personal Assistant is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat taken efficiënt worden uitgevoerd, waardoor u extra uren vrijmaakt om u te concentreren op de dingen die uw volledige aandacht nodig hebben. Het inhuren van een assistent kan overweldigend zijn, vooral in de beginfase. Waar vind je iemand die gekwalificeerd is voor deze rol? Welke eigenschappen hebben ze nodig om uw succes te ondersteunen? Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste assistent te vinden en in dienst te nemen:

Definieer uw behoeften

Inzicht in uw dagelijkse en wekelijkse behoeften is essentieel om te begrijpen welk type Personal Assistant de efficiëntie in uw bedrijf kan verbeteren. Neem de tijd om te gaan zitten en identificeer precies bij welke taken u hulp nodig heeft - zowel grote als kleine - en hoe ze passen in uw algemene visie. Hulp nodig bij het beheren van social media? Heeft u iemand nodig om te helpen met projectmanagement? Als u weet welke Personal Assistant diensten u nodig heeft, kunt u de juiste medewerker vinden. Moeten ze persoonlijk zijn, of heb je liever een virtuele Personal Assistant? Het ontwikkelen van een allesomvattende takenlijst kan onnodige stress wegnemen en de kans op gemiste deadlines minimaliseren. Het kan ook meer van uw eigen tijd vrijmaken voor zelfzorg en boeiende activiteiten die u voldoening schenken.

Doe je onderzoek

Vergeet niet om persoonlijke aanbevelingen van vrienden te vragen; dit kan inzichten opleveren die niet altijd in recensies te vinden zijn. U kunt ook samenwerken met high-end wervingsbureaus zoals ONTAPE om het toptalent in uw regio te bereiken. Wij zijn gespecialiseerd in het in contact brengen van werkgevers met de beste assistenten voor hun behoeften. Uiteindelijk zal de tijd nemen om je onderzoek te doen je meer vertrouwen geven in elke beslissing die je neemt.

Maak een geweldige vacature

Als u internet gebruikt om in contact te komen met potentiële Personal Assistants, zal het moeilijk zijn om de juiste kandidaten aan te trekken zonder een goed geschreven en beschrijvende vacature. Het is van essentieel belang dat uw vacature duidelijk de vereisten van de functie weergeeft en de functie aantrekkelijk maakt voor werkzoekenden. Vergeet ook zeker niet context te schetsen in mate van cultuur, persoonlijkheden, groeiambities en dergelijke. 

Zelf werven of via een bureau

Uiteraard kunt u uw vacature zelf plaatsen op diverse jobsboards. Gespecialiseerde PA Bureaus als ONTAPE werken daarentegen veelal met een groep latent werkzoekenden, en kennen de beste PA’s in de markt. Mocht u onder de radar willen werven, dan is een bureau ook van harte aan te bevelen. 

Plan sollicitatiegesprekken

Het plannen van interviews met potentiële assistenten is een integraal onderdeel van het wervingsproces, omdat het u de kans geeft om hen te leren kennen en meer te weten te komen over hun persoonlijkheden, vaardigheden en interesses.Zorg er bij het plannen van uw interviews voor dat u voorbereid bent door al het benodigde papierwerk van tevoren klaar te hebben, referenties te verzamelen en een lijst met vragen voor uw geïnterviewden op te stellen. Let bovendien op de antwoorden die tijdens de eerste gesprekken zijn gegeven om te bepalen welke sollicitant het meest geschikt is voor de functie. Onthoud dat u deze persoon uiteindelijk zult vertrouwen om uw bedrijf of afdeling te helpen beheren; neem de tijd om een betrouwbare, betrouwbare en enthousiaste assistent te vinden.

Neem uw beslissing

Het nemen van de juiste wervingsbeslissing is essentieel voor het succes van elk bedrijf, en tijd investeren in uw besluitvormingsproces kan zijn vruchten afwerpen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals ervaring, kwalificaties en persoonlijkheid, maar compatibiliteit is misschien wel de meest kritische factor. U wilt iemand die goed met u en uw team kan samenwerken. Je wilt niet dat je assistent botst met je persoonlijkheid of je richtlijnen negeert. Compatibiliteit is de sleutel.

Samengevat

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het inhuren van een Personal Assistant. De juiste Personal Assistant moet over de vaardigheden en kwalificaties beschikken die nodig zijn om het werk te doen, en u moet iemand vinden die past bij uw persoonlijkheid en werkstijl. En natuurlijk moet je hun salaris of uurtarief en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen betalen.

Vergeet niet om met ONTAPE samen te werken om de beste beschikbare Personal Assistants te vinden en elke kandidaat nauwkeurig te evalueren voordat u een beslissing neemt. Kom in contact met ONTAPE via 085 018 52 45 of info@onlytalentedpeople.nl.

Team ONTAPE

28 december 2022