WhatsApp icon Contact
ONTAPE

Hulde aan onze kantoorkampioenen: waarom Secretaressedag een dag vol waardering verdient!

Laten we eerst praten over de geschiedenis van deze belangrijke dag. Secretaressedag, ook bekend als de Dag van de Secretaresse of de Dag van de Administratieve Professional, werd voor het eerst gevierd in 1952. Het werd bedacht door Mary Barrett, die destijds president was van de National Secretaries Association (nu bekend als de International Association of Administrative Professionals). Ze wilde de belangrijke rol erkennen die secretaresses spelen op de werkplek en meer mensen aanmoedigen om carrière te maken in het vakgebied.

De eerste secretaris was eigenlijk een man, genaamd Thomas Jefferson. Ja, dat klopt, dezelfde Thomas Jefferson die een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten was en de auteur van de Onafhankelijkheidsverklaring. Jefferson diende als minister van Buitenlandse Zaken onder president George Washington van 1790 tot 1793. Destijds was de rol van de minister van Buitenlandse Zaken vergelijkbaar met wat we nu beschouwen als een secretaresse of administratief assistent. Jefferson was verantwoordelijk voor het afhandelen van correspondentie en papierwerk, evenals het assisteren van de president bij diverse taken.

Natuurlijk is de rol van de secretaresse sinds de tijd van Thomas Jefferson enorm geëvolueerd. De secretaresses, executive assistants, personal assistants en officemanagers van vandaag spelen een essentiële rol bij het soepel laten verlopen van bedrijven en organisaties. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten, zijn verantwoordelijk voor een breed scala aan taken, van het beantwoorden van telefoons en het plannen van afspraken tot het beheren van budgetten en het coördineren van evenementen.

Ondanks het belang van hun werk krijgen administratieve professionals vaak niet de erkenning die ze verdienen. Daarom is Secretaressedag zo’n belangrijke feestdag. Het is een kans voor werkgevers en collega’s om hun waardering te tonen voor al het harde werk en de toewijding die nodig zijn om het kantoor soepel te laten draaien.

Hoe kun je Secretaressedag vieren? Er zijn tal van manieren om je waardering te tonen voor je administratieve personeel. Hier zijn een paar ideeën:

  1. Schrijf een oprechte bedankbrief: Neem een paar minuten de tijd om een brief te schrijven waarin je je secretaresse, administratief assistent of kantoormanager bedankt voor al hun harde werk. Wees specifiek over de dingen die ze hebben gedaan die een verschil hebben gemaakt, en laat ze weten hoeveel je hun inspanningen waardeert.
  2. Geef een klein cadeau: Het hoeft niets bijzonders te zijn, maar een klein gebaar van waardering kan veel betekenen. Overweeg om je administratieve professional een cadeaubon, een boeket bloemen of een doos chocolaatjes te geven.
  3. Trakteer ze op een lunch: neem uw secretaresse of assistant mee uit lunchen of bestel een maaltijd voor op kantoor. Het is een eenvoudig gebaar, maar het laat zien dat u hun bijdragen waardeert en bereid bent de tijd te nemen om u te bedanken.
  4. Geef ze een vrije dag: Geef uw administratieve medewerkers indien mogelijk een vrije dag of laat ze eerder vertrekken. Ze werken elke dag hard om het kantoor soepel te laten draaien, dus een beetje extra vrije tijd kan een geweldige manier zijn om je waardering te tonen.

Kortom, Secretaressedag is een belangrijke feestdag die de vitale rol erkent die administratieve professionals spelen op de werkplek. Van Thomas Jefferson tot de hardwerkende secretaresses, executive assistants, personal assistants, officemanagers en overig ondersteunend personeel van tegenwoordig, deze personen vormen de ruggengraat van elke succesvolle organisatie.

Dus, aan alle support professionals die er zijn, bedankt voor alles wat je doet! Fijne secretaressedag!