WhatsApp icon Contact
ONTAPE

Hoe word je een Personal Assistant van een beroemdheid: De complete gids

Hoe word je een Personal Assistant van een beroemdheid: De complete gids

Veel mensen worden aangetrokken tot het idee om Personal Assistant te zijn van een beroemdheid. Je bent in de buurt van iemand die rijk en beroemd is, en dat brengt een zekere glamour met zich mee.

Maar weet je wat veel mensen niet beseffen? Het is een veeleisende baan. Als Personal Assistant van een beroemdheid ben je verantwoordelijk voor administratieve taken en het plannen van evenementen, naast andere rollen. En je moet een balans vinden tussen werknemer en vriend van je werkgever.

Je dagen zullen vaak bestaan uit zware klussen en hard werken. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook voordelen. Je krijgt waarschijnlijk gratis spullen en kortingen. Je werkt voor een beroemd persoon, verdient een goed salaris en bouwt waardevolle connecties op.

Deze baan is het beste geschikt voor zeer georganiseerde, extraverte en gedreven individuen. Hier is een kijkje in hoe je een Personal Assistant van een beroemdheid kunt worden, volgens ONTAPE.

Wat doet een Personal Assisant van een beroemdheid eigenlijk?

Een Personal Assistant van een beroemdheid helpt beroemdheden bij bijna alles in hun dagelijks leven. Ze worden ook wel “Private Assistants” genoemd. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheren van schema’s en het coördineren van het professionele en privé leven van hun cliënten.

Personal Assistants bouwen vaak persoonlijke relaties op met hun cliënten en worden de persoon waar hun cliënten naar toe gaan voor allerlei behoeften.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een Personal Assistant van een beroemdheid?

Als Personal Assistant van een beroemdheid moet je altijd beschikbaar zijn. Dit betekent dat je altijd paraat staat voor alles wat je cliënt nodig heeft, wanneer ze het ook nodig hebben. Je belangrijkste taak is het beheren en bijhouden van het dagelijkse schema van je cliënt. En je moet flexibel genoeg zijn om plannen te wijzigen en te herplannen.

Daarnaast coördineer of voer je vaak persoonlijke taken uit, zoals boodschappen doen, de was ophalen, kinderopvang regelen, enzovoort. Je spendeert ook veel tijd aan het luisteren naar en adviseren van je cliënt. En het is niet vreemd als je wordt gevraagd om de social media-accounts van je cliënt te beheren en afspraken te regelen met andere professionals uit de branche.

Veel beroemdheden reizen veel voor hun werk. Je zult waarschijnlijk je cliënt moeten vergezellen op de meeste (zo niet alle) reizen en alle reisdetails moeten regelen, zoals accommodaties boeken en schema’s coördineren.

Het plannen van evenementen is ook een belangrijke rol van een Personal Assistant van een beroemdheid. Of het nu gaat om persoptredens, vakanties of feestjes, je moet in staat zijn om locaties te selecteren en te boeken, uitnodigingen te beheren en samen te werken met fotografen, artiesten en andere professionals.

Ten slotte ben je vaak verantwoordelijk voor het afhandelen van communicatie namens je cliënt. Je moet weten hoe je je cliënt moet vertegenwoordigen naar de media, professionals, het publiek en andere betrokken partijen. De reputatie van je cliënt staat altijd voorop, en je moet mogelijk ook hun voicemails, e-mails en tekstberichten beheren. Soms moet je zelfs bepalen wie toegang heeft tot je cliënt.

Hoe word je een Personal Assistant van een beroemdheid?

  • Bouw je digitale vaardigheden op
  • Verfijn je organisatie- en planningsvaardigheden
  • Maak een plan
  • Denk na over je persoonlijke leven
  • Doe relevante ervaring op
  • Kies het type beroemdheid waar je voor wilt werken
  • Breid je professionele netwerk uit
  • Zet jezelf op de juiste positie om te slagen

Dus, je hebt een idee van wat het betekent om Personal Assistant van een beroemdheid te zijn. Hier zijn wat eenvoudige tips om je carrière op te bouwen:

Ontwikkel je digitale vaardigheden

Je cliënt kan verwachten dat je hun sociale media, persoonlijke agenda, e-mails, telefoontjes en andere communicatie beheert. Zorg er dus voor dat je uitstekende digitale vaardigheden hebt. Als je ook hun website, lifestyleblog en andere platforms kunt beheren, is dat een pluspunt. Een eigen website of blog ontwikkelen is een geweldige manier om te laten zien dat je thuis bent in de digitale wereld.

Verfijn je organisatie- en planningsvaardigheden

Het plannen van evenementen is een belangrijke vaardigheid voor een Personal Assistant van een beroemdheid. Je moet kalm blijven onder druk en ervoor zorgen dat evenementen soepel verlopen, zelfs met beperkte voorbereidingstijd. Je moet ook goed zijn in het vinden van oplossingen voor onverwachte problemen. Ervaring opdoen als professioneel evenementenplanner is een manier om de nodige ervaring op te bouwen. Maar je kunt ook bruiloften, evenementen op je werkplek of feestjes voor vrienden en familie organiseren.

Maak een plan

Beroemdheden hebben vaak een hectisch leven en hoge verwachtingen van anderen. Je hebt een langetermijnstrategie nodig om je eerste baan als Personal Assistant van een beroemdheid te krijgen en succesvol uit te voeren. Denk na over je langetermijndoelen en welk type beroemdheid je wilt dienen. Leer ook van andere Personal Assistants van beroemdheden en pas hun strategieën toe in jouw plan.

Denk na over je persoonlijke leven

Als Personal Assistant van een beroemdheid zul je waarschijnlijk regelmatig moeten reizen. Het kan zelfs zijn dat je hele baan om reizen draait. Houd hier rekening mee voordat je je toewijdt aan deze professionele weg. Het kan zijn dat je minder tijd hebt voor familie en vrienden en dat je mogelijk moet verhuizen naar een grote stad. Het werk kan ook lange uren en een hectisch schema met zich meebrengen. Zorg ervoor dat je klaar bent voor deze levensstijl en dat je dierbaren weten wat ze kunnen verwachten.

Doe relevante ervaring op

Het is onwaarschijnlijk dat je een baan als Personal Assistant van een beroemdheid kunt krijgen zonder relevante werkervaring. Gelukkig zijn er veel gebieden waar je ervaring kunt opdoen, zoals public relations, klantenservice, communicatie, verkoop, gastvrijheid en administratie. Je kunt ook ervaring opdoen als Personal Assistant voor niet-beroemdheden, zelfs als ze niet in de entertainmentindustrie zitten. Concentreer je op de kernverantwoordelijkheden van je werk en hoe ze je kunnen voorbereiden op het zijn van een uitstekende Personal Assistant van een beroemdheid.

Kies het type beroemdheid waar je voor wilt werken

Hoe meer interesse je hebt in het vakgebied van je beroemdheid, hoe meer je te bieden hebt aan je cliënt. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in de filmindustrie, zou je goed passen bij een regisseur of een acteur. Als je van muziek of literatuur houdt, kun je beter een Personal Assistant worden van een muzikant of een bestsellende auteur. Je kunt ook een carrière nastreven in de sport of andere industrieën.

Breid je professionele netwerk uit

Netwerken is essentieel voor je carrière als Personal Assistant van een beroemdheid. Begin met praten met mensen in de branche zodra je weet welk vakgebied je wilt betreden. Vertel hen dat je op zoek bent naar een Personal Assistant voor een beroemdheid en vraag hen om je in contact te brengen met mensen die je kunnen helpen. Vaak kiezen beroemdheden Personal Assistants via interne connecties. Werk hard aan het opbouwen van je professionele netwerk en wees geduldig maar proactief tijdens je reis.

Zet jezelf in een positie om te slagen

Tot slot, neem alle nodige stappen om succesvol te zijn bij het vinden van een baan. Leer hoe je indruk kunt maken tijdens sollicitatiegesprekken, wees discreet en bewijs dat je betrouwbaar bent terwijl je de privacy van je cliënt respecteert. Overweeg ook om je aan te sluiten bij een professionele organisatie na het vinden van je eerste baan. Deze organisaties kunnen professionele ondersteuning bieden en je helpen bij de uitdagingen van het zijn van een Personal Assistant van een beroemdheid.

Werk samen met ONTAPE

De bovenstaande tips helpen je op weg naar een succesvolle carrière als Personal Assistant van een beroemdheid. Terwijl je je professionele netwerk uitbreidt, zoek je een modern en succesvol wervingsbureau zoals ONTAPE om je te verbinden met potentiële cliënten. We werken regelmatig met beroemdheden, succesvolle oprichters, top 500 bedrijven en mensen met een high-net-worth individuen. We helpen je graag bij het bereiken van je doelen!